De ce sunt importante probele extrașcolare de simulare Evaluare Națională și simulare Bac
Sesiunile oficiale de simulare Evaluare Naționala și simulare Bacalaureat din 2024, organizate de către Ministerul Educației, s-au încheiat, însă pregătirea copiilor pentru examenele finale continuă mai intens decât în orice perioadă a anului. În timp ce o parte dintre ei au căpătat și mai multă încredere în propriile forțe în urma simulărilor din acest an, există și mulți copii care se simt descurajați de rezultatele obținute.
Factori care pot afecta elevii la simularea de Evaluare Națională sau Bac
Iată care sunt, din experiența noastră, motivele pentru care performanțele elevilor la simularea de Evaluare Națională sau Bac nu corespund cu cele pe care le așteptau 👇:
- emoțile pe care le-au simțit i-au împiedicat să se concentreze – frica de teste/anxietatea de evaluare poate reduce semnificativ capacitatea de concentrare și poate provoca simptome fizice dificil de gestionat;
- unele sau o mare parte dintre subiecte au corespuns cu ariile în care elevii încă au nevoie de pregătire – fapt care îi ajută să își dea seama cum să-și organizeze pregătirea în următoarele luni;
- au simțit că nu au suficient timp la dispoziție – ceea ce indică nevoia de a-și îmbunătăți time management-ul sau chiar de a dezvolta o „strategie” de acțiune pe care să o aplice pentru a aborda subiectele în cea mai avantajoasă ordine.
Odată ce cauza este identificată, apare întrebarea: „🙇♂️ Dacă voi păți același lucru și la examen?”
Pe cât de firesc este acest gând, pe atât de înfricoșător poate fi, însă experiența ne-a arătat că pentru a depăși o temere, este nevoie să te confrunți cu aceasta. Într-un mod blând, într-un spațiu sigur și cu încrederea că va fi mai bine.
Rolul simulărilor de Evaluare Națională și de Bac pe care le organizăm noi, la Spațiu Ludic, este să îi readucă pe copii într-un cadru cât mai similar cu cel al examenelor oficiale, de la modul în care sunt alcătuite subiectele până la susținerea propriu zisă a probei.
🗝️ Diferența vine din perspectiva noastră, pe care le-o transmitem și copiilor:
Simularea nu este un paznic care așteaptă să greșim, ci un ghid care ne învață cum să facem lucrurile mai bine.
👉 Pentru că știm cât de important este pentru copii să se întâlnească de mai multe ori cu întregul context al unui examen, în perioada următoarea vom organiza sesiuni de testare în format de simulare Evaluare Națională și simulare Bac, pe care le vom anunța pe paginile noastre de Facebook și Instagram.
Ce beneficii obțin copiii în urma participării la simulări extrașcolare? Ne-am gândit la cele mai semnificative rezultatele pe care le-am obținut alături de elevii noștri și am obținut o listă extrem de interesantă! ⬇️
Simularea de Evaluare Națională sau Bac îi ajută să-și evalueze realist nivelul de pregătire
Subiectele noastre de simulare pentru Evaluarea Națională și simulare pentru Bac sunt compuse de către profesori care oferă meditații la matematică și limba și literatura română, având o experiență dovedită în lucrul cu copiii din clasele terminale.
Știm întocmai ce structură trebuie să aibă subiectele de simulare, care sunt tipurile de exerciții la care elevii sunt predispuși să greșească cel mai frecvent și cum să îmbinăm echilibrat nivelele de dificultate în cadrul probelor.
Toate aceste aspecte sunt esențiale pentru a putea evalua într-un mod cuprinzător și realist nivelul de pregătire actual al fiecărui elev.
Primesc feedback concret la scurt timp după susținerea probei de simulare Evaluare Națională/Bac
Corectăm cu atenție fiecare subiect și nu ne limităm doar la evidențierea erorilor.
La scurt timp după fiecare simulare la matematică, ne întâlnim cu elevii pe Zoom și rezolvăm subiectele împreună. În acest fel, fiecare își identifică reușitele și greșelile și ne poate adresa întrebări în timp real.
Ulterior, îi așteptăm pe copii la centrul nostru pentru a le oferi rezultatele și probele de examen corectate.
Se familiarizează cu formatul examenelor oficiale
Suntem de părere că, în general, importanța familiarizării elevului cu tot ce presupune un examen, de la completarea datelor și până la finalizarea subiectelor, este subestimată.
Examenele se desfășoară într-un cadru mai riguros decât testele școlare, iar copiii sunt conștienți de rolul pe care îl joacă rezultatele obținute pentru viitorul lor educațional și profesional, așadar înțelegem pe deplin nivelul de presiune pe care îl resimt.
De aceea, organizăm sesiuni de simulare Evaluare Națională și Bac fizic, lăsând varianta online doar ca o opțiune pentru cei care nu pot să ajungă la noi. În acest mod, putem să recreăm fidel tot procesul de desfășurare a examenului.
Învață cum să-și gestioneze mai bine timpul
Prin probele extrașcolare de simulare la Evaluarea Națională sau simulare de Bac, elevii au oportunitatea de a experimenta direct presiunea timpului și de a învăța cum să abordeze subiectele structurat, progresiv, de la cele mai simple până la cele mai complexe.
Simularea de Evaluare Națională și simularea de Bac la Spațiu Ludic
- simulare Evaluare Națională română;
- simularea Evaluare Națională matematică;
- simulare Bac română;
- simulare Bac matematică.
În această perioadă, pentru participarea la o singură probă costul este de 100 lei/elev, iar dacă se optează pentru ambele probe, costul total este de 170 lei/elev.
Îi așteptăm cu drag pe copii la simulările noastre, fie fizic, la centrul nostru din București (Calea Văcărești, 312 Bloc 2B, scara A, parter). fie online, pe platforma Zoom.
Simulare la matematică pentru admiterea la Politehnică
Cum Facultatea de Automatică și Calculatoare și Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din cadrul Universității Politehnica București continuă să atragă foarte mulți candidați, intenționăm să oranizăm probe de simulare la matematică pentru admiterea la Politehnică.
Vom reveni cu informații despre simularea pentru admiterea la Politehnică în funcție de numărul de cereri primite 📩.
📜✏️ Pentru înscrieri la oricare dintre probe, vă rugăm să completați formularul alăturat.
Ne vedem la simulare! 💡